Schrijven


Wat ik het liefste doe is schrijven. En ik ben in de gifteconomie gaan leven zodat ik voldoende tijd heb om te schrijven. Schrijven over mijn leven, schrijven over de samenleving, schrijven over wat er mogelijk is, schrijven over planten en dieren en hun belevingswereld.

Maar het eerste jaar dat ik in de gifteconomie leefde, heb ik veel geworsteld met schrijven. Projecten in de wereld doen voelde ‘nuttiger’ of ‘belangrijker’. Ik vond het lastig om rust, ruimte en ritme te creëren. En eerlijk gezegd nam ik mezelf als schrijver ook niet serieus. Ik schreef wel af en toe een blog, een artikel, een opiniestuk en stukjes op social media. Maar het was sporadisch en de diepte van wat ik wilde schrijven kwam er niet uit. Vooral omdat ik niet de ruimte in mijn leven maakte om het te doen.

Sinds januari 2021 is schrijven mijn prioriteit. Ik zie het als de belangrijkste bijdrage die ik kan leveren aan de wereld. Ik creëer een ritme in mijn leven waarin mijn schrijf-practice centraal staat. En ik werk minder aan externe projecten.

Waar schrijf ik aan?

  • Impressies en poëzie over mijn eigen leven
  • Videoscripts en lesmateriaal voor mijn online training Nieuwe Samenlevingsvormen
  • Blogs over planten
  • Opiniestukken

Mijn doel is uiteindelijk om een boek te schrijven. Dat boek zal gaan over de onderwerpen die ook in de training Nieuwe Samenlevingsvormen aan bod komen. Als ik goed geworteld ben in mijn eigen creatieve schrijf-practice, dan ga ik kijken op welke manier daar een boek uit kan groeien.

Tot slot:

“Ik wil schrijven. Want daar word ik gelukkig van.

De vraag is wat wil ik schrijven. Hoe. Waarom. Voor wie.

Moet ik dat allemaal weten voordat ik begin met schrijven? Of kan ik beginnen met schrijven?

Waait de wind voor zichzelf of voor een ander?”

Creative Commons BY-NC-SA 4.0 - GROENE LIEFDE