Plek


Ik leef in een yurt en draag bij aan het herstellen van de biodiversiteit op de plekken waar ik sta. Om de 1 à 2 jaar verplaats ik mijn yurt naar een nieuwe plek. Mijn uiteindelijke droom is om een eigen plek te beheren en daar in harmonie met de natuur te leven en zoveel mogelijk in mijn eigen water, voedsel, bouwmaterialen, medicijnen en meer te voorzien.

Op dit moment staat mijn yurt op een prachtig terrein van 1,3 hectare in Friesland. Ik doe hier verschillende projecten samen met de beheerders om de bestaande ecologie te ondersteunen en de biodiversiteit te vergroten. Zo hebben we een maai- en beheerplan voor het kruidenrijke weiland gemaakt. En twee hagen van ieder 30 meter gepland als beschutting en voedsel en voorplantingsplekken voor insecten, vogels en zoogdieren. We gaan in het voorjaar van 2021 een vijvertuin aanleggen en de boomgaard van een kruidenrijke en eetbare onderbegroeiing voorzien.

Uitgangspunt in mijn omgang met het land zijn de principes en ontwerpmethodes van de permacultuur. Aangevuld met kennis uit de ecologische landbouw en wildcrafting / fytotherapie / kruidengeneeskunde. Ik werk ook altijd bewust met het land samen en sta op een earth-based spirituele manier in het leven.

Ik schrijf regelmatig over de biodiversiteit op het terrein op mijn blog op deze website en op Facebook en Instagram. Het is ook deel van mijn project Ecologisch Leven waarin ik verken hoe je in onze wereld weer dichtbij en met de aarde kan leven.

Hieronder enkele foto’s van de yurt en de projecten op het terrein.

Creative Commons BY-NC-SA 4.0 - GROENE LIEFDE