Over Tosca


Groene Liefde is het platform van Tosca Peschier.

Ik was als kind al gepassioneerd over natuur, schrijven en het begrijpen van de mens. Ik heb tot nu toe in mijn leven verschillende dingen gedaan: ecovillages ontdekken, een permacultuurcentrum in Haarlem opzetten, demonstraties tegen landbouwmultinationals organiseren, studeren, werken voor een leiderschapstrainingenbureau en een duurzaam communicatiebureau.

Van juni 2019 t/m 2021 leefde ik volledig in de gifteconomie – je kan dit ook zien als een basisinkomen crowdfunden –  om al mijn tijd te besteden aan projecten voor sociale en ecologische rechtvaardigheid. In deze periode heb ik ook in een yurt in Friesland gewoond om op dat te terrein te werken aan het verbeteren van de biodiversiteit. Een prachtig avontuur, op een van de stilste plekken van Nederland in een yurt onder de sterrenhemel wonen.

Ik vond leven in de gifteconomie prachtig, maar het is financieel een onzeker bestaan. Mijn gezondheid vroeg na 2 jaar om meer stabiliteit en structuur. Daarom heb ik in januari 2022 besloten om parttime als communicatiespecialist te gaan werken voor organisaties die zich bezighouden met het beschermen van ecosystemen en het verhogen van de biodiversitieit.

Ik doe – naast mijn parttime werk – nog steeds al mijn gratis projecten met Groene Liefde. Maar ik leef dus niet meer volledig in de gifteconomie. Je kan wel nog steeds mijn projecten steunen met een donatie! Hoe meer donaties ik krijg, hoe meer tijd ik heb om deze gratis projecten te doen!

Creative Commons BY-NC-SA 4.0 - GROENE LIEFDE