Gifteconomie


Ik leef in de gifteconomie. Dit betekent dat ik met mijn talenten en projecten bijdraag aan de samenleving, zonder dat ik daar 1-op-1 geld voor vragen. Ik leef van giften die mensen mij geven omdat ze enthousiast zijn over wat ik doe en bijdraag.

Deze manier van leven zorgt ervoor dat ik impact van mijn werk zo groot mogelijk kan maken. Ik kan alles gratis aanbieden en zoveel mogelijk mensen te inspireren met vernieuwende vormen van denken en doen.

Hoe werkt het?

Ben je enthousiast over wat ik doen? Haal je inspiratie uit mijn artikelen,  online trainingen en live workshops? Vind je het fijn om de projecten van het web waarin ik werk te steunen?

Als je de financiële ruimte hebt, voel je dan vrij om ons een gift te geven. Dit kan op 2 manieren:
– Een eenmalige gift overmaken
– Maandelijks een bedrag tussen de 1 en 100 euro overmaken

Je kan hier een eenmalige gift overmaken

Voor een maandelijks gift kan je bij jouw bank een overboeking instellen. Bedenk zelf voor welke periode je mij wilt steunen (bv. 3 maanden, 6 maanden, 1 of 2 jaar).

NL86 TRIO 0197 7665 52
t.n.v. T.F Peschier
onder vermelding van: maandelijkse gift

Wat doe ik met de giften die ik krijg?

De giften gebruik ik in eerste instantie om mijn leefkosten te dekken. Denk aan het pachten van een stukje land voor mijn yurt en het kopen van voedsel bij lokale ecologische boeren.

Ik maak in het systeem zoals het nu is de meest duurzame keuzes. Ik eet plantaardig, vlieg niet en heb geen auto. Als ik spullen koop dan doe ik dit zoveel mogelijk tweedehands of van lokale ondernemers. Ook probeer ik zoveel mogelijk buiten de geldeconomie om te doen door met vrienden en familie te delen.

Ik gebruiken de giften ook voor kosten die ik voor mijn werk maak, zoals software voor online leeromgevingen en camera-apparatuur. Daarnaast investeer ik ook in mezelf door het volgen van opleidingen. Op dit moment volg ik een opleiding tot kruidengeneeskundige (fytotherapeut, een wetenschappelijke discipline) bij Herba Sanitas. Hier leer ik over de toepassingen van wilde planten op culinair, cosmetisch en medicinaal vlak.

Leven in de gifteconomie betekent leven in vertrouwen én activiteiten afstemmen op wat mogelijk is binnen de grenzen van de planeet en de hulpbronnen die ik op dit moment tot mijn beschikking heb.

Creative Commons BY-NC-SA 4.0 - GROENE LIEFDE