Embassy of the Earth


Ik ben onderdeel van de Fellowship van de Embassy of the Earth. Dit is een groep mensen die werken aan het herstellen van het sociale en ecologische web op aarde. De oprichter van de Embassy, Frank Heckman, geeft aan ons zijn doorleefde kennis door over het werken als sociaal architect. We leren hoe je communities en hun omgeving de democratische tools kan geven om zelf oplossingen te vinden voor de complexe problemen waar ze zich in bevinden.

Op dit moment werkt de Embassy aan twee grote community-projecten om ecosystemen te herstellen: Green River in India en White Mountain in Kenia. Door de focus op de sociale én ecologische structuur is de aanpak van de Embassy of the Earth uniek in de wereld van landschapsherstel.

De Embassy of the Earth werkt nauw samen met het Nederlands Centrum voor Inheemse Volken.

Projecten binnen de Fellowship

Ik ondersteun sommige van mijn fellows in hun projecten. Ik draag dan op grote of kleine wijze bij met communicatie, coaching en strategie. Tot nu toe heb ik aan de volgende projecten een concrete bijdrage geleverd:

  • Een nieuwe duurzaamheidsacademie én landschapsherstellend landbouwproject bij de Vijverschie. Een prachtige plek in de polder gecreëerd door Jamie van Lede.
  • De bijenstrategie alliantie van de Bee Foundation waarmee we de bescherming van wilde bijen en hommels in het EU bijenrichtsnoer willen krijgen.
  • Het ontwikkelen van de zakelijke tak van de Embassy of the Earth waarin we dialoogsessies, Search Conferences en democratische organisatievormen aan verschillende partijen in Nederland willen gaan aanbieden.

Er zijn uiteraard nog veel meer mooie projecten binnen de Fellowship waar ik van leer. Mijn inzicht in de werking van pioniersprojecten en mijn netwerk zijn door de Fellowship vele malen groter geworden! Het is heel fijn en bijzonder om deel uit te maken van dit authentieke web van mensen die elkaar in hun levensmissies steunen.

Creative Commons BY-NC-SA 4.0 - GROENE LIEFDE