Over Tosca


Groene Liefde is het platform van Tosca Florianne Peschier.
Schrijfster en spreekster op het gebied van duurzaamheid.


In deze blog vind je mijn verhaal over waarom ik ben gaan leven van een basisinkomen van giften
Voor de mensen die even snel willen scannen wat ik heb gedaan, hieronder een korte biografie. In de derde persoon, dat werpt altijd weer nieuw licht op jezelf 😉

Tosca is van kinds af aan gepassioneerd over natuur, schrijven en het begrijpen van de mens. Ze heeft op het Stedelijk Gymnasium Haarlem gezeten en geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Later heeft ze een master Communicatie- en Informatiewetenschappen (traject Schrijven) aan de VU gedaan, met een focus op storytelling en eerlijke marketing.

Tosca is als activist en spreekster onderdeel van de wereldwijde agro-ecologie beweging die een transitie naar rechtvaardige en duurzame voedsel en landbouwsystemen beoogt. Ze heeft een Permaculture Design Certificate en is initiatiefnemer en voorzitter van PermacultuurCentrum Haarlem. In 2013 en 2014 organiseerde ze in Amsterdam de March Against Monsanto. Dit was een succesvolle demonstratiereeks waar duizenden mensen zich uit spraken tegen de macht van landbouwmultinationals en voor ecologische landbouw.

Als freelance tekstschrijver en trainer werkte Tosca een aantal jaren voor leiderschapstrainingenbureau Double Healix en stadslandbouwstichting Platform Haarlem Groener. Daarna werkte ze als copywriter voor Heldergroen, een communicatiebureau voor merken met idealen. En als vinyasa yoga en meditatie teacher bij Sthira Yoga in Amsterdam Oost.

Vanaf 21 juni 2019 t/m 21 juni 2020 leeft Tosca van een basisinkomen van giften om zich fulltime te kunnen richten op het schrijven van artikelen en opschalen van pioniersprojecten.

Contact!

Heb je een leuke tip over iets waar ik over kan schrijven? Wil je een mooi verhaal uit jouw leven delen? Samen een kop thee drinken? Of zelfs samenwerken in een vernieuwend en creatief project?

Voel je vrij om contact op te nemen!

© 2019 - GROENE LIEFDE
Menu