Over Tosca


Groene Liefde is het platform van Tosca Florianne Peschier.
Schrijfster en spreekster over nieuwe ecologische samenlevingsvormen.

Tosca is van kinds af aan gepassioneerd over natuur, schrijven en het begrijpen van de mens. Ze heeft op het Stedelijk Gymnasium Haarlem gezeten en geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Later heeft ze een master Communicatie- en Informatiewetenschappen (traject Schrijven) aan de VU gedaan, met een focus op storytelling en eerlijke marketing.

Tosca is als activist en spreekster onderdeel van de wereldwijde agro-ecologie beweging die een transitie naar rechtvaardige en duurzame voedsel en landbouwsystemen beoogt. Ze heeft een Permaculture Design Certificate en is initiatiefnemer en voorzitter van PermacultuurCentrum Haarlem. In 2013 en 2014 organiseerde ze in Amsterdam de March Against Monsanto. Dit was een succesvolle demonstratiereeks waar duizenden mensen zich uit spraken tegen de macht van landbouwmultinationals en voor ecologische landbouw.

Als freelance tekstschrijver en trainer werkte Tosca een aantal jaren voor leiderschapstrainingenbureau Double Healix en stadslandbouwstichting Platform Haarlem Groener. Daarna werkte ze als copywriter en strateeg voor Heldergroen, een communicatiebureau voor merken met idealen. Ze heeft ook als vinyasa yoga en meditatie teacher les gegeven in Amsterdam en Haarlem.

Tosca heeft van juni 2019 t/m juni 2020 een experiment gedaan met een basisinkomen van giften. Nu leeft ze samen met haar vriend Jelle de Graaf permanent in de gifteconomie. Ontdek hier hoe dit werkt.

*Jelle en ik zijn ook bezig met het maken van een gemeenschappelijke website. Die hopen we in juli 2020 te lanceren. Daar krijg je een overzicht van de projecten die we allebei doen en hoe we leven in onze yurt!*

© 2019 - GROENE LIEFDE
Menu