Embassy of the Earth


Ik ben onderdeel van de Fellowship van de Embassy of the Earth. Dit is een groep mensen die werken aan het herstellen van het sociale en ecologische web op aarde. De oprichter van de Embassy, Frank Heckman, geeft aan ons zijn doorleefde kennis door over het werken als sociaal architect. We leren hoe je communities over de hele wereld de kracht kan geven om zelf oplossingen te vinden voor de complexe problemen waar ze zich in bevinden.

Op dit moment werkt de Embassy aan twee grote community-projecten om ecosystemen te herstellen: Green River in India en White Mountain in Kenia. Door de focus op de sociale én ecologische structuur is de aanpak van de Embassy of the Earth uniek in de wereld van landschapsherstel.

De Embassy of the Earth werkt nauw samen met het Nederlands Centrum voor Inheemse Volken.

Projecten van de Fellowship

Ik ondersteun verschillende fellows met hun projecten. De meeste daarvan zijn nog in een strategische fase waardoor ik er nog niet té veel over kan delen. Hieronder toch een klein tipje van de sluier zodat je een gevoel krijgt van waar ik aan werk. Ik draag aan deze projecten bij met communicatie, coaching en strategie.

  • En nieuwe duurzaamheidsacademie én landschapsherstellend landbouwproject bij de Vijverschie. Een prachtige plek in de polder gecreëerd door Jamie van Lede.

  • Het nieuwe plan van bijenkoning Sonne Copijn voor het creëren van Klimaatbossen in Nederland. Sonne heeft al vele bijenoases door heel Nederland aangelegd en gaat nu een stap verder.

  • Een permacultuurcentrum van Masai communities in Kenia als onderdeel van het White Mountain project.

Er zijn uiteraard nog veel meer mooie projecten binnen de Fellowship. Mijn inzicht in de werking van pioniersprojecten en mijn netwerk zijn door de Fellowship vele malen groter geworden!

Mijn eigen project

Binnen de Fellowship krijg ik ook ondersteuning voor mijn eigen project. Daar vertel ik binnenkort graag meer over! Denk aan: mijn vriend en ik die samen wonen in een yurt, stukken land herstellen met ecologische landbouwmethoden en voor allerlei doelgroepen activiteiten aanbieden over leven in een ecologische samenleving!

© 2019 - GROENE LIEFDE
Menu