Bee Foundation


Ik werk mee aan de bijenstrategie alliantie van de Bee Foundation waarmee we de bescherming van wilde bijen en hommels in het EU bijenrichtsnoer willen krijgen. In de herfst van 2020 hebben we hierover een petitie gelanceerd met Avaaz die meer dan 80.000 keer is getekend! Deze petitie hebben we ook aan minister Carola Schouten aangeboden.

Nederlandse en Europese ministers laten zich ondanks duidelijke druk van burgers en NGO’s helaas nog steeds sterk beïnvloeden door de pesticidenindustrie. De richtlijn waar ze nu aan werken biedt onvoldoende bescherming voor insecten. Dat is heel gevaarlijk want insecten zijn het zoemende hart van onze planeet ook wij als mensen zijn voor onze overleving van insecten afhankelijk.

Momenteel zijn we bezig met maken van een lange termijn strategie samen met andere experts om te zorgen dat we dit complexe veld van EU politiek zo goed mogelijk kunnen beïnvloeden. We doen er alles aan om te zorgen dat er goede bescherming van wilde bijen en hommels in de nieuwe versie van het EU bijenrichtsnoer komt.

Sonne Copijn van de Bee Foundation is daarnaast iedere dag bezig met het aanleggen van bijenoases en het geven van educatie over bijen. Bekijk de website van de Bee Foundation om meer te ontdekken over haar inspirerende werk!

Creative Commons BY-NC-SA 4.0 - GROENE LIEFDE