Gifteconomie


Mijn vriend Jelle de Graaf en ik leven samen in de gifteconomie. Dit betekent dat we met onze projecten en talenten bijdragen aan de samenleving, zonder dat we daar 1-op-1 geld voor vragen. We leven van giften die mensen ons geven omdat ze enthousiast zijn over wat we doen en maken.

Deze manier van leven zorgt ervoor dat we impact van ons werk zo groot mogelijk kunnen maken, alles gratis kunnen aanbieden en zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken.

Hoe werkt het?

Ben je enthousiast over wat we doen? Haal je inspiratie uit wat we delen in de vorm van online trainingen en artikelen? Vind je het fijn om de projecten waar we deel van uitmaken te steunen?

Als je de financiële ruimte hebt, voel je dan vrij om ons een gift te geven. Dit kan op 2 manieren:
– Een eenmalige gift overmaken
– Ons maandelijks een bedrag tussen de 1 en 100 euro overmaken

Je kan hier een eenmalige gift overmaken

Voor een maandelijks gift kan je bij jouw bank een overboeking instellen. Bedenk zelf voor welke periode je ons wilt steunen (bv. 3 maanden, 6 maanden, 1 of 2 jaar).

NL86 TRIO 0197 7665 52
t.n.v. T.F Peschier
onder vermelding van: maandelijkse gift

Wat doen we met de giften die we krijgen?

De giften die we krijgen gebruiken we in eerste instantie om onze leefkosten te dekken. Denk aan het pachten van een stukje land voor onze yurt en het kopen van voedsel bij lokale, ecologische boeren.

We maken in het systeem zoals het nu is de meest duurzame keuzes. We eten plantaardig, vliegen niet en hebben geen auto. Als we spullen kopen dan doen we dit zoveel mogelijk tweedehands of van lokale ondernemers en bewuste bedrijven. Ook proberen we zoveel mogelijk buiten de geldeconomie om te doen door met vrienden en familie te delen.

We gebruiken de giften ook voor kosten die we voor ons werk maken, zoals software voor online leeromgevingen en camera-apparatuur. Daarnaast investeren we ook in onszelf, bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen.

Leven in de gifteconomie betekent leven in vertrouwen én activiteiten afstemmen op wat mogelijk is binnen de grenzen van de planeet en de hulpbronnen die we op dat moment tot onze beschikking hebben.

© 2019 - GROENE LIEFDE
Menu