Gifteconomie


Ik leef in de gifteconomie. Dit betekent dat ik met mijn talenten en projecten bijdraag aan de samenleving, zonder dat ik daar 1-op-1 geld voor vragen. Ik leef van giften die mensen mij geven omdat ze enthousiast zijn over wat ik doe en bijdraag.

Deze manier van leven zorgt ervoor dat ik impact van mijn werk zo groot mogelijk kan maken. Ik kan alles gratis aanbieden om zoveel mogelijk mensen te bereiken met vernieuwende vormen van denken en leven.

Hoe werkt het?

Ben je enthousiast over wat ik doen? Haal je inspiratie uit mijn artikelen,  online trainingen en live workshops? Vind je het fijn om de projecten waar ik deel van uitmaak te steunen?

Als je de financiële ruimte hebt, voel je dan vrij om ons een gift te geven. Dit kan op 2 manieren:
– Een eenmalige gift overmaken
– Maandelijks een bedrag tussen de 1 en 100 euro overmaken

Je kan hier een eenmalige gift overmaken

Voor een maandelijks gift kan je bij jouw bank een overboeking instellen. Bedenk zelf voor welke periode je mij wilt steunen (bv. 3 maanden, 6 maanden, 1 of 2 jaar).

NL86 TRIO 0197 7665 52
t.n.v. T.F Peschier
onder vermelding van: maandelijkse gift

Wat doen ik met de giften die ik krijg?

De giften gebruik ik in eerste instantie om mijn leefkosten te dekken. Denk aan het pachten van een stukje land voor mijn yurt en het kopen van voedsel bij lokale ecologische boeren.

Ik maak in het systeem zoals het nu is de meest duurzame keuzes. Ik eet plantaardig, vlieg niet en heb geen auto. Als ik spullen koop dan doe ik dit zoveel mogelijk tweedehands of van lokale ondernemers. Ook probeer ik zoveel mogelijk buiten de geldeconomie om te doen door met vrienden en familie te delen.

Ik gebruiken de giften ook voor kosten die ik voor het werk maak, zoals software voor online leeromgevingen en camera-apparatuur. Daarnaast investeren ik ook in mezelf, bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen.

Leven in de gifteconomie betekent leven in vertrouwen én activiteiten afstemmen op wat mogelijk is binnen de grenzen van de planeet en de hulpbronnen die ik op dit moment tot mijn beschikking heb.

© 2019 - GROENE LIEFDE
Menu