Basisinkomen


Ik ben met een nieuwe manier van leven gestart! Leven in de gifteconomie.

Ik heb besloten een jaar lang mijn eigen basisinkomen te crowdfunden. Om voldoende tijd en energie vrij te maken voor het schrijven van artikelen en werken aan pioniersprojecten. In deze blog lees je meer over hoe ik tot deze beslissing ben gekomen én waar ik hoop dat dit toe gaat leiden.

Ik leef dus nu van donaties! Zodat ik de impact van mijn werk zo groot mogelijk kan maken, alles gratis kan aanbieden en zoveel mogelijk mensen kan bereiken.

Hoe werkt het?

Ben je enthousiast over wat ik schrijf en doe? Vind je het leuk om mij te steunen? En heb je wat geld over? Voel je dan vrij om een donatie te doen.

NL86 TRIO 0197 7665 52
t.n.v. T.F Peschier
onder vermelding van: maandelijks of eenmalig.

Een maandelijkse donatie is tussen de 1 en 100 euro. Ik doe dit basisinkomen van 21 juni 2019 t/m 21 juni 2020.

De teller! 

Ik heb 1000 euro per maand nodig om te van te leven. Tenminste dat is wat ik dacht 😉 Maar ik doe het met wat ik krijg en ik pas mijn leven daarop aan.

Op dit moment (oktober 2019) krijg ik gemiddeld 660 euro in de maand van zo’n 30 mensen. Een super mooi bedrag waar ik heel blij mee ben. Ik heb mijn woonsituatie aangepast zodat ik minder kosten heb. Ik woon deels bij mijn ouders en deels bij mijn vriend.

Meer giften zijn natuurlijk welkom. Het voordeel daarvan is dat ik daarmee de impact van mijn werk verder kan vergroten. Zo hebben mijn vriend en ik plannen om onze eigen duurzaamheidsplek met activiteiten te starten. En ik wil graag samen gaan werken met visual designers en video-makers. Want beelden bij een goed verhaal zijn ontzettend krachtig.

Hoe besteed ik het basisinkomen? 

Het basisinkomen is bedoeld om mijn minimale leefkosten te dekken en om mijn werk verder uit te kunnen bouwen. Uiteraard houd ik mijn kosten zo laag mogelijk en leef ik zo duurzaam mogelijk binnen het huidige systeem. Ik eet veganistisch, zoveel mogelijk lokaal / zelf geteeld en van het seizoen. Ik vlieg niet, heb geen auto en reis zoveel mogelijk met OV. Kleding en spullen krijg of koop ik tweedehands en soms organic-fair trade. Ik probeer zoveel mogelijk buiten de geldeconomie om te doen.

© 2019 - GROENE LIEFDE
Menu